Certificat energetic Alba Iulia

Aveti nevoie sa obtineti un certificat energetic in Alba Iulia sau aveti o lucrare de audit energetic de executat, iar un tarif cat mai avantajos este prioritar pentru Dvs?

Prin completarea formularului de mai jos puteti obtine prin intermediul platformei Evaluari24 – cea mai buna oferta de la 5 auditori energetici locali! Este rapid, comod si gratuit – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului constituie doar o cerere de oferta, fara alte obligatii; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alti prestatori de servicii)

 

Formular cerere de oferta

 

Audit energetic in Alba Iulia

  • Gasiti un pret pentru bugetul Dvs
  • Obtinerea ofertei este complet gratuita
  • Economisiti timp, energie si bani
  • Este simplu si comod
  • Doar experti verificati
  • Oferta este creata rapid

Ce este un certificat energetic

Aceasta hartie a fost integrat in dispozitiile legale de la noi din tara chiar din anul 2005, ca urmare a prevederilor prevazute de Legea 372/2005. In legea mentionata, in Art 3, p. 3, el este descris ca fiind „un document tehnic care are caracter informativ si care atesta performanta energetica a unei cladiri”.

Cativa ani mai tarziu, legislativul a ajuns la concluzia ca este necesar sa faca modificari si completari la Legea 372/2005, si pe aceasta cale a fost promulgata Legea 159/2013, ale carei prevederi includ, intre altele:

  • obligativitatea prezentarii unui certificat energetic la momentul vanzarii si la inchirierea casei sau apartamentului de catre investitor, proprietar sau administrator – Art. 131;
  • dar si nulitatea relativa, in situatia in care contractele de vanzare-cumparare sunt incheiate in lipsa acestui act – in conformitate cu prevederile Codului Civil.

Este important de apreciat că, în situația în care se planifica închirierea sau vânzarea unui imobil a cărei realizare este realizată înainte de anul 2007, intocmirea unui certificat energetic este posibilă , insa cu toate acestea nu obliga la auditarea energetică pentru întreaga clădire. In acelasi timp, în situația caselor ridicate ulterior anului 2007, documentul se va acorda concomitent cu efectuarea recepției lucrărilor.

In ce mod se poate obtine un certificat energetic Alba Iulia

Auditorii energetici sunt unicele persoane împuternicite sa execute acest tip de acte pentru clădiri , iar pentru eliberarea acestora este obligatoriu să se colecteze informații despre imobil și să se inspecteze starea instalațiilor tehnice. Toate informațiile al căror caracter este general sunt oferite de către detinatorul apartamentului și de către administratorul blocului in tema. Un certificat energetic conține două anexe, iar într-una dintre acestea se vor trece toate informațiile obținute de la proprietar și administrator, și, ulterior efectuării calculelor și fixarii clasei de performanță energetică, va fi oferita persoanei care a solicitat.

Cum ne foloseste un certificat energetic Alba Iulia?

Zilele acestea, acest document este obligatoriu din punct de vedere legal și crucial dacă intenționați să negociați o locuință . De asemenea, este obligatoriu și în cazul în care o persoană dorește să închirieze o locuință .

E oarecum normal sa existe mai multi proprietari care nu detin multe informatii in legatura cu scopul real și precis al acestui act . Primul aspect pe care e bine sa-l stiti despre acest act este că constituie un document legal care este necesar pentru diverse clădiri incepand cu data de Iulie 2013. În linii mari, un certificat energetic arată cât de multă energie utilizează proprietatea , și prezinta mai multe informații despre cum este utilizată . De asemenea, oferă diverse propuneri pentru optimizarea eficienței energetice a imobilului respectiv. Evaluarea acordată de profesionistul ales într-un astfel de certificat este cuprinsă între A și G, unde A arată un consum scăzut de energie, iar G un consum major.

Un certificat energetic Alba Iulia prezinta variate castiguri pentru individul care va inchiria sau va lua in posesie clădirea . De exemplu, prin analiza documentului, un individ poate face o estimare asupra viitoarelor costuri cu energia.