Certificat energetic Arad

Aveti nevoie sa obtineti un certificat energetic in Arad sau aveti o lucrare de audit energetic de executat, iar un tarif cat mai avantajos este prioritar pentru Dvs?

Prin completarea formularului de mai jos puteti obtine prin intermediul platformei Evaluari24 – cea mai buna oferta de la 5 auditori energetici locali! Este rapid, comod si gratuit – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului constituie doar o cerere de oferta, fara alte obligatii; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alti prestatori de servicii)

 

Formular cerere de oferta

 

Audit energetic in Arad

  • Gasiti un pret pentru bugetul Dvs
  • Obtinerea ofertei este complet gratuita
  • Economisiti timp, energie si bani
  • Este simplu si comod
  • Doar experti verificati
  • Oferta este creata rapid

Ce este un certificat energetic

Certificatul energetic este un document ce trebuie obtinut anterior vanzarii, inaintea cumpararii sau de a inchiria o locuinta. Este un act esential a carui absenta este posibil sa provoace inconveniente serioase – chiar si invalidarea contractului intre cei implicati care semneaza un act de vanzare-cumparare sau inchiriere. Un certificat energetic este facil de primit, pe de alta parte numai recurgand la persoane autorizate in acest sens – auditori energetici autorizati. Procedura de obtinere este foarte rapid, uneori, cel mult 24 de ore fiind suficiente.

Persoana care administreaza cladirea este obligata sa posede dar si sa ofere auditorului energetic planul arhitectural al cladirii, ale apartamentului, asa cum apare in fisa de cadastru OCPI sau din contractul de vanzare- cumparare. In plus, este nevoie sa ofere si informatii in ceea ce priveste istoricul proprietatii, asa incat sa fie vizibile orice informatii despre eventualele reparatii sau modificari ale spatiilor.

Auditorul energetic va adauga la fisierul pentru pregatirea documentului planul de incadrare in zona al constructiei in care este necesar sa fie precizate si punctele cardinale, proiectele de arhitectura ce includ subsol, parter, etaj curent, etaj superior, planuri cu sectiuni transversale si longitudinale precum si planuri pentru instalatiile de incalzire si alimentare cu apa a locuintei. Sunt importante si releveul apartamentului, amanunte ce in legatura cu construirea zidurilor, de planseul peste subsol, de planseul de sub terasa, mansarda, precum si fisele tehnice ale centralelor termice, caloriferelor si tamplariei termoizolante.

Certificat energetic Arad – Informatii despre obtinere

Intocmirea unui certificat energetic dureaza intre 1 si 3 zile, in cazul in care nu se solicita si examinari suplimentare, si nici nu costa foarte mult. In plus, certificatul este valabil pana la 10 ani in situatia in care nu se fac schimbari semnificative, perfect pentru persoanele care aleg sa isi inchirieze imobilul.

In situatia in care acea cladire pentru care se elibereaza un certificat energetic este cuprinsa in clasa superioara A sau chiar B, consumul este scazut si perfect pentru cineva pentru care fiecare ban conteaza. In ceea ce priveste celelalte clase de eficienta energetica, atunci cand se inainteaza in ordine alfabetica, cu atat si consumul este mai mare. Emitere certificatului se face in fond, in directa legatura cu sistemul de constructii si al instalatiilor de incalzire, de preparare a apei de consum, de climatizare si ventilare, de iluminat artificial, dar si in functie de documentele care se pun la dispozitia expertilor.

Corespunzator legislatiei existente, certificatul energetic este necesar sa fie inmanat de catre cel care vinde sau proprietar celui care va inchiria sau cumparatorului inaintea intocmirii documentului de vanzare-cumparare sau de inchiriere, in original. Este de preferat sa se colaboreze cu un auditor energetic care detine experienta in domeniu, care sa redacteze nu numai foarte rapid hartiile necesare, ci sa puna accent si pe bifarea completa a aspectelor esentiale in cadrul acestuia.

Cat dureaza eliberarea unui certificat energetic Arad?

Un certificat energetic se dobindeste prin cativa pasi foarte usori: clientul ia legatura cu auditorul energetic, decid impreuna detaliile care sunt importante, cum ar fi momentul intalnirii care se va desfasura la constructie, dar si actele esentiale care trebuie prezentate, etc. Apoi, va avea loc intalnirea propriu-zisa la imobil, iar la final, expertii studiaza documentele care le-au fost prezentate si informatiile prelevate in timpul intalnirii. La final, se redacteaza acel certificat energetic Arad, dupa care se plateste serviciul si se primeste documentul.