Certificat energetic Braila

Aveti nevoie sa obtineti un certificat energetic in Braila sau aveti o lucrare de audit energetic de executat, iar un tarif cat mai avantajos este prioritar pentru Dvs?

Prin completarea formularului de mai jos puteti obtine prin intermediul platformei Evaluari24 – cea mai buna oferta de la 5 auditori energetici locali! Este rapid, comod si gratuit – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului constituie doar o cerere de oferta, fara alte obligatii; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alti prestatori de servicii)

 

Formular cerere de oferta

 

Audit energetic in Braila

  • Gasiti un pret pentru bugetul Dvs
  • Obtinerea ofertei este complet gratuita
  • Economisiti timp, energie si bani
  • Este simplu si comod
  • Doar experti verificati
  • Oferta este creata rapid

Ce este un certificat energetic

Certificatul energetic reprezinta acel act ce trebuie obtinut inainte de a vinde, inainte de a cumpara sau cand dorim a inchiria un imobil. Este un document indispensabil care atunci cand lipseste este posibil sa provoace batai de cap – pana la anularea intelegerii intre cei implicati care realizeaza un contract de vanzare-cumparare sau inchiriere. Un certificat energetic este usor de dobandit, dar doar recurgand la experti autorizati in acest sens – auditori energetici autorizati. Modul de obtinere este foarte rapid, in general, chiar si 24 de ore fiind de ajuns.

Persoana care administreaza cladirea este obligata sa aiba in posesie dar si sa puna la dispozitia auditorului energetic proiectul cladirii, ale apartamentelor, direct din fisa de cadastru OCPI sau din contractul de vanzare- cumparare. De asemenea, trebuie sa furnizeze si informatii legate de istoricul proprietatii, astfel incat sa fie furnizate orice detalii in ceea ce priveste modificarile de spatiu, reparatii sau modificari de functiune.

Auditorul energetic va completa la fisierul pentru elaborarea certificatului planul de incadrare in zona al imobilului prin care trebuie sa fie precizate si punctele cardinale, planurile arhitecturale ce au in componenta subsol, parter, etaj curent, etaj superior, planuri cu sectiuni transversale si longitudinale precum si planuri pentru sistemele de incalzire si alimentare cu apa a locuintei. Sunt importante si releveul apartamentului, detalii ce in ceea ce priveste modul de construire al peretilor, de planseul peste subsol, de planseul de sub terasa, mansarda, precum si fisele tehnice ale centralelor termice, caloriferelor si tamplariei termoizolante.

Certificat energetic Braila – Informatii despre obtinere

Intocmirea unui certificat energetic dureaza de la 1 pana la 3 zile, in scenariul in care nu se impun si verificari complementare, si costurile sunt reduse. Mai mult, actul este valabil pe o durata de cel mult 10 ani in cazul in care nu au loc ajustari majore, ideal pentru cei care opteaza sa isi inchirieze apartamentul.

Daca respectiva cladire pentru care se intocmeste un certificat energetic este cuprinsa in clasa superioara A sau chiar B, consumul energetic este mic si perfect pentru acele persoane pentru care fiecare ban conteaza. In cazul celorlalte clase de eficienta energetica, atunci cand se avanseaza in ordine alfabetica, cu atat si cantitatea de energie necesara este mai mare. Compunerea documentului se face in fond, in directa legatura cu sistemul de constructii si al instalatiilor de incalzire, de preparare a apei de consum, de climatizare si ventilare, de iluminat artificial, dar si pe baza documentelor care sunt puse la dispozitia specialistilor.

Potrivit cerintelor legale, certificatul energetic se inmaneaza de catre cel care vinde sau proprietar aceluia care doreste sa inchirieze sau cumparatorului inainte de intocmirea actului de vanzare-cumparare sau de inchiriere, in original. Este de preferat sa se colaboreze cu un auditor energetic care are experienta in acest sector, care sa intocmeasca nu numai intr-un timp scurt documentele, ci sa se concentreze si pe analizarea tuturor aspectelor esentiale in cadrul acestuia.

Cat dureaza eliberarea unui certificat energetic Braila?

Un certificat energetic este obtinut in cativa pasi simpli: vanzatorul intra in contact cu auditorul energetic, stabilesc impreuna detaliile care sunt importante, cum ar fi ora si data vizitei care se va desfasura la locul constructiei, precum si documentele indispensabile de care va fi nevoie, etc. Dupa care, se face intalnirea efectiva la imobil, iar la final, expertii verifica inscrisurile care le-au fost prezentate si elementele prelevate pe durata intalnirii. Nu in ultimul rand, se redacteaza acel certificat energetic Braila, dupa care se efectueaza plata si eliberarea acestuia.