Certificat energetic Brasov

Aveti nevoie sa obtineti un certificat energetic in Brasov sau aveti o lucrare de audit energetic de executat, iar un tarif cat mai avantajos este prioritar pentru Dvs?

Prin completarea formularului de mai jos puteti obtine prin intermediul platformei Evaluari24 – cea mai buna oferta de la 5 auditori energetici locali! Este rapid, comod si gratuit – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului constituie doar o cerere de oferta, fara alte obligatii; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alti prestatori de servicii)

 

Formular cerere de oferta

 

Audit energetic in Brasov

  • Gasiti un pret pentru bugetul Dvs
  • Obtinerea ofertei este complet gratuita
  • Economisiti timp, energie si bani
  • Este simplu si comod
  • Doar experti verificati
  • Oferta este creata rapid

Certificatul energetic – O introducere

Certificatul energetic reprezinta un document ce necesita a fi obtinut inaintea vanzarii, inainte de a cumpara sau de a inchiria o locuinta. Este un act obligatoriu si lipsa acestuia se poate sa provoace mari neplaceri – pana la anularea angajamentului intre vanzator si cumparator care realizeaza un act de vanzare-cumparare sau inchiriere. Un certificat energetic este usor de dobandit, insa numai recurgand la experti autorizati pentru astfel de operatiuni – auditori energetici autorizati. Modul prin care se obtine este foarte rapid, in general, chiar si 24 de ore fiind de ajuns.

Persoana care administreaza cladirea este obligata sa aiba in posesie dar si sa ofere auditorului energetic proiectul cladirii, ale apartamentelor, asa cum apare in fisa de cadastru OCPI sau din documentele de instrainare ale imobilelor. De asemenea, trebuie sa prezinte si informatii in legatura cu istoricul constructiei, astfel incat sa fie furnizate orice informatii in ceea ce priveste modificarile de spatiu, reparatii sau modificari de functiune.

Auditorul energetic va completa la raportul pentru pregatirea actului planul de incadrare in zona al cladirii in care este obligatoriu sa fie amintite si punctele cardinale, planurile de arhitectura care cuprind informatii despre toate nivelele cladirii, planuri cu sectiuni transversale si longitudinale precum si planuri pentru instalatiile de energie si apa. Sunt relevante si releveul apartamentului, detalii ce sunt legate de construirea peretilor, de planseul peste subsol, de planseul de sub terasa, mansarda, precum si fisele tehnice ale centralelor termice, caloriferelor si tamplariei termoizolante.

Certificat energetic Brasov – Informatii despre obtinere

Elaborarea unui certificat energetic poate dura cel mult 3 zile, in cazul in care nu se solicita si evaluari complementare, si costurile sunt reduse. Mai mult, documentul este valabil pe o durata de maxim 10 ani in situatia in care nu se fac modificari majore, potrivit pentru persoanele care opteaza sa isi inchirieze locuinta.

In situatia in care acea cladire pentru care se elibereaza un certificat energetic este clasificata in clasa superioara A sau chiar B, consumul este redus si perfect pentru o familie pentru care fiecare ban conteaza. In ceea ce priveste celelalte clase de eficienta energetica, cand se inainteaza in alfabet, cu atat si consumul devine mai mare. Compunerea certificatului se face in esenta, in functie de sistemul de constructii si al instalatiilor de incalzire, de preparare a apei de consum, de climatizare si ventilare, de iluminat artificial, dar si in corelatie cu documentele care se pun la dispozitia expertilor.

Potrivit legilor in vigoare, certificatul energetic se inmaneaza de catre vanzator sau detinatorul imobilului aceluia care doreste sa inchirieze sau cumparatorului inainte de intocmirea actului de vanzare-cumparare sau de inchiriere, in original. Este ideal sa se colaboreze cu un auditor energetic care detine cunostinte in in aceasta privinta, care sa intocmeasca nu numai foarte repede actele, ci sa se concentreze si pe analizarea completa a aspectelor necesare in cadrul acestuia.

Cat dureaza eliberarea unui certificat energetic Brasov?

Un certificat energetic se dobindeste urmand cativa pasi rapizi: vanzatorul contacteaza auditorul energetic, hotarasc impreuna detalii importante, cum ar fi momentul vizitei care se va desfasura la constructie, precum si inscrisurile esentiale de care este nevoie, etc. In final, va avea loc vizita propriu-zisa la imobil, iar la final, expertii studiaza actele ce le-au fost prezentate si elementele luate la cunostinta in timpul vizitei. In cele din urma, se elaboreaza acel certificat energetic Brasov, dupa care se plateste serviciul si se primeste documentul.