Certificat energetic Buzau

Aveti nevoie sa obtineti un certificat energetic in Buzau sau aveti o lucrare de audit energetic de executat, iar un tarif cat mai avantajos este prioritar pentru Dvs?

Prin completarea formularului de mai jos puteti obtine prin intermediul platformei Evaluari24 – cea mai buna oferta de la 5 auditori energetici locali! Este rapid, comod si gratuit – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului constituie doar o cerere de oferta, fara alte obligatii; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alti prestatori de servicii)

 

Formular cerere de oferta

 

Audit energetic in Buzau

  • Gasiti un pret pentru bugetul Dvs
  • Obtinerea ofertei este complet gratuita
  • Economisiti timp, energie si bani
  • Este simplu si comod
  • Doar experti verificati
  • Oferta este creata rapid

Certificatul energetic – O introducere

Certificatul energetic reprezinta acel document care va fi dobandit inainte de a vinde, anterior cumpararii sau de a inchiria o locuinta. Este un document indispensabil a carui absenta este posibil sa provoace batai de cap – chiar si anularea intelegerii dintre cei implicati care semneaza un act de vanzare-cumparare sau inchiriere. Un certificat energetic este facil de obtinut, pe de alta parte doar recurgand la experti autorizati in acest sens – auditori energetici autorizati. Procedura prin care se obtine este foarte rapid, uneori, doar 24 de ore fiind suficiente.

Persoana care administreaza cladirea este obligata sa detina dar si sa ofere auditorului energetic proiectul cladirii, ale apartamentului, in conformitate cu fisa de cadastru OCPI sau din documentele de vanzare- cumparare. In plus, este necesar sa furnizeze si informatii in legatura cu istoricul proprietatii, astfel incat sa fie furnizate orice informatii despre modificarile de spatiu, reparatii sau modificari de functiune.

Auditorul energetic va completa la raportul pentru elaborarea documentului planul de incadrare in zona al imobilului prin intermediul caruia este necesar sa fie precizate si punctele cardinale, proiectele de arhitectura ce au in componenta toate etajele constructiei, planuri cu sectiuni transversale si longitudinale precum si planuri pentru sistemele de apa calda de consum si de incalzire. Sunt relevante si releveul apartamentului, amanunte ce in ceea ce priveste construirea zidurilor, de planseul peste subsol, de planseul de sub terasa, mansarda, precum si fisele tehnice ale centralelor termice, caloriferelor si tamplariei termoizolante.

Certificat energetic Buzau – Informatii despre obtinere

Elaborarea unui certificat energetic are o durata de la 1 pana la 3 zile, in scenariul in care nu se solicita si evaluari aditionale, si are un cost redus. Mai mult, documentul are o valabilitate de cel mult 10 ani in scenariul in care nu se realizeaza modificari semnificative, perfect pentru persoanele care isi inchiriaza apartamentul.

In situatia in care acea cladire pentru care se obtine un certificat energetic este cuprinsa in clasa superioara A sau chiar B, consumul total este redus si perfect pentru acele persoane pentru care orice suma de bani conteaza. In cazul celorlalte clase de eficienta energetica, cand se avanseaza in alfabet, cu atat si consumul este mai mare. Emitere documentului se face defapt, in directa legatura cu sistemul de constructii si al instalatiilor de incalzire, de preparare a apei de consum, de climatizare si ventilare, de iluminat artificial, dar si in functie de documentele ce ajung la dispozitia profesionistilor.

Corespunzator cerintelor legale, certificatul energetic trebuie inmanat de catre cel care vinde sau detinatorul imobilului aceluia care va inchiria sau celui care cumpara inainte de intocmirea actului de vanzare-cumparare sau de inchiriere, in original. Este recomandat sa se lucreze cu un auditor energetic cu experienta in domeniu, iar acesta sa redacteze nu numai foarte rapid documentele, ci sa se concentreze si pe verificarea tuturor aspectelor esentiale in cadrul acestuia.

Cat dureaza eliberarea unui certificat energetic Buzau?

Un certificat energetic se dobindeste in cativa pasi foarte usori: vanzatorul intra in contact cu auditorul energetic, stabilesc impreuna cele mai importante detalii, precum momentul vizitei care va avea loc la imobilul in cauza, dar si actele necesare care trebuie prezentate, etc. Dupa care, se realizeaza vizita propriu-zisa la cladire, iar nu in ultimul rand, echipa analizeaza inscrisurile ce le-au fost prezentate si informatiile observate pe durata intalnirii. La final, se elaboreaza acel certificat energetic Buzau, dupa care se face plata si eliberarea acestuia.