Certificat energetic Calarasi

Aveti nevoie sa obtineti un certificat energetic in Calarasi sau aveti o lucrare de audit energetic de executat, iar un tarif cat mai avantajos este prioritar pentru Dvs?

Prin completarea formularului de mai jos puteti obtine prin intermediul platformei Evaluari24 – cea mai buna oferta de la 5 auditori energetici locali! Este rapid, comod si gratuit – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului constituie doar o cerere de oferta, fara alte obligatii; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alti prestatori de servicii)

 

Formular cerere de oferta

 

Audit energetic in Calarasi

  • Gasiti un pret pentru bugetul Dvs
  • Obtinerea ofertei este complet gratuita
  • Economisiti timp, energie si bani
  • Este simplu si comod
  • Doar experti verificati
  • Oferta este creata rapid

Ce este un certificat energetic

Certificatul energetic constituie acel document care va fi obtinut inainte de a vinde, inainte de a cumpara sau cand dorim a inchiria un imobil. Este un inscris obligatoriu si lipsa acestuia se poate sa provoace batai de cap – pana la dizolvarea angajamentului dintre cele doua parti care realizeaza un contract de vanzare-cumparare sau inchiriere. Un certificat energetic este facil de dobandit, pe de alta parte numai recurgand la specialisti autorizati care au aceste drepturi – auditori energetici autorizati. Procesul de obtinere dureaza destul de putin, in general, cel mult 24 de ore fiind de ajuns.

Cel care detine cladirea este necesar sa aiba in posesie dar si sa ofere auditorului energetic proiectul cladirii, ale apartamentelor, direct din fisa de cadastru OCPI sau din acordul de instrainare ale imobilelor. De asemenea, este necesar sa prezinte si informatii in ceea ce priveste istoricul cladirii, asa incat sa fie vizibile toate informatiile in ceea ce priveste modificarile suplimentare asupra functiunii spatiilor si reparatiile realizate.

Auditorul energetic va atasa la dosarul pentru elaborarea actului planul de incadrare in zona al constructiei prin intermediul caruia este obligatoriu sa fie precizate si punctele cardinale, proiectele de arhitectura ce cuprind subsol, parter, etaj curent, etaj superior, planuri cu sectiuni transversale si longitudinale precum si planuri pentru sistemele de apa calda de consum si de incalzire. Sunt importante si releveul apartamentului, informatii ce in legatura cu modul de construire al zidurilor, de planseul peste subsol, de planseul de sub terasa, mansarda, precum si fisele tehnice ale centralelor termice, caloriferelor si tamplariei termoizolante.

Certificat energetic Calarasi – Informatii despre obtinere

Elaborarea unui certificat energetic poate dura de la 1 pana la 3 zile, in cazul in care nu sunt necesare si verificari aditionale, si are un cost redus. De asemenea, certificatul este valabil pe o durata de cel mult 10 ani in situatia in care nu se realizeaza schimbari semnificative, ideal pentru persoanele care aleg sa isi inchirieze locuinta.

In cazul in care acea cladire pentru care se intocmeste un certificat energetic este incadrata in clasa superioara A sau chiar B, consumul este mic si ideal pentru cineva pentru care realizarea economiilor este importanta. Pentru celelealte clase de eficienta energetica, pe cat se inainteaza in ordine alfabetica, cu atat si consumul va fi mai mare. Compunerea actului se face in fond, in directa legatura cu sistemul de constructii si al instalatiilor de incalzire, de preparare a apei de consum, de climatizare si ventilare, de iluminat artificial, dar si in functie de documentele care sunt puse la dispozitia profesionistilor.

Corespunzator legislatiei existente, certificatul energetic se inmaneaza de catre comerciant sau detinatorul imobilului celui care inchiriaza sau cumparatorului anterior intocmirii actului de vanzare-cumparare sau de inchiriere, in original. Este recomandat sa se coopereze cu un auditor energetic cu cunostinte in domeniu, iar acesta sa redacteze nu numai intr-un timp scurt hartiile necesare, ci sa puna accent si pe analizarea integrala a aspectelor esentiale in cadrul acestuia.

Cat dureaza eliberarea unui certificat energetic Calarasi?

Un certificat energetic este obtinut in cativa pasi foarte usori: beneficiarul intra in contact cu auditorul energetic, hotarasc impreuna cele mai importante detalii, cum ar fi momentul vizitei care se va realiza la locul constructiei, precum si actele necesare de care va fi nevoie, etc. In final, se face vizita efectiva la cladire, iar in cele din urma, expertii analizeaza inscrisurile care le-au fost prezentate si informatiile prelevate pe durata intrevederii. La final, se elaboreaza acel certificat energetic Calarasi, dupa care se efectueaza plata si eliberarea acestuia.