Certificat energetic Constanta

Aveti nevoie sa obtineti un certificat energetic in Constanta sau aveti o lucrare de audit energetic de executat, iar un tarif cat mai avantajos este prioritar pentru Dvs?

Prin completarea formularului de mai jos puteti obtine prin intermediul platformei Evaluari24 – cea mai buna oferta de la 5 auditori energetici locali! Este rapid, comod si gratuit – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului constituie doar o cerere de oferta, fara alte obligatii; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alti prestatori de servicii)

 

Formular cerere de oferta

 

Audit energetic in Constanta

  • Gasiti un pret pentru bugetul Dvs
  • Obtinerea ofertei este complet gratuita
  • Economisiti timp, energie si bani
  • Este simplu si comod
  • Doar experti verificati
  • Oferta este creata rapid

Ce este un certificat energetic

Certificatul energetic reprezinta acel document ce necesita a fi obtinut anterior vanzarii, inainte de a cumpara sau de a inchiria o locuinta. Este un act obligatoriu a carui absenta se poate sa provoace inconveniente serioase – uneori pana la invalidarea intelegerii dintre cei implicati care realizeaza un contract de vanzare-cumparare sau inchiriere. Un certificat energetic este facil de dobandit, dar doar recurgand la experti autorizati care au aceste drepturi – auditori energetici autorizati. Procesul prin care se obtine nu dureaza mai mult de cateva zile, uneori, chiar si 24 de ore fiind de ajuns.

Proprietarul sau administratorul cladirii este necesar sa posede dar si sa prezinte auditorului energetic proiectul cladirii, ale apartamentului, asa cum apare in fisa de cadastru OCPI sau din acordul de vanzare- cumparare. In plus, este nevoie sa ofere si informatii in ceea ce priveste istoricul cladirii, astfel incat sa fie vizibile orice detalii in ceea ce priveste modificarile suplimentare asupra functiunii spatiilor si reparatiile realizate.

Auditorul energetic va atasa la fisierul pentru pregatirea certificatului planul de incadrare in zona al cladirii prin intermediul caruia este necesar sa fie mentionate si punctele cardinale, proiectele arhitecturale care includ toate etajele constructiei, planuri cu sectiuni transversale si longitudinale precum si planuri pentru instalatiile de incalzire si alimentare cu apa a locuintei. Sunt relevante si releveul apartamentului, amanunte ce in ceea ce priveste constructiile peretilor, de planseul peste subsol, de planseul de sub terasa, mansarda, precum si fisele tehnice ale centralelor termice, caloriferelor si tamplariei termoizolante.

Certificat energetic Constanta – Informatii despre obtinere

Pregatirea unui certificat energetic poate dura cel mult 3 zile, in scenariul in care nu se solicita si verificari complementare, si costurile sunt reduse. Mai mult, actul are o valabilitate de cel mult 10 ani in cazul in care nu au loc modificari majore, perfect pentru aceia care opteaza sa isi inchirieze locuinta.

Daca acea cladire pentru care se intocmeste un certificat energetic este cuprinsa in clasa superioara A sau chiar B, consumul este mic si ideal pentru cineva pentru care orice suma de bani conteaza. In ceea ce priveste celelalte clase de eficienta energetica, atunci cand se avanseaza in ordine alfabetica, cu atat si consumul energetic devine mai mare. Emitere documentului se face defapt, in directa legatura cu sistemul de constructii si al instalatiilor de incalzire, de preparare a apei de consum, de climatizare si ventilare, de iluminat artificial, dar si in corelatie cu documentele care ajung la dispozitia expertilor.

Conform legislatiei existente, certificatul energetic se inmaneaza de catre vanzator sau administrator persoanei care va inchiria sau cumparatorului inainte de intocmirea documentului de vanzare-cumparare sau de inchiriere, in original. Este de preferat sa se lucreze cu un auditor energetic care are experienta in acest sector, care sa intocmeasca nu numai intr-un timp scurt hartiile necesare, ci sa se concentreze si pe verificarea integrala a aspectelor necesare in cadrul acestuia.

Cat dureaza eliberarea unui certificat energetic Constanta?

Un certificat energetic este obtinut urmand cativa pasi simpli: clientul contacteaza auditorul energetic, decid impreuna cele mai importante detalii, precum momentul intalnirii care va avea loc la locul constructiei, precum si documentele necesare care trebuie prezentate, etc. Dupa care, se face intalnirea propriu-zisa la cladire, iar la final, specialistii studiaza actele ce le-au fost puse la dispozitie si datele observate in timpul intrevederii. Nu in ultimul rand, se redacteaza acel certificat energetic Constanta, dupa care se efectueaza plata si eliberarea acestuia.