Certificat energetic Focsani

Aveti nevoie sa obtineti un certificat energetic in Focsani sau aveti o lucrare de audit energetic de executat, iar un tarif cat mai avantajos este prioritar pentru Dvs?

Prin completarea formularului de mai jos puteti obtine prin intermediul platformei Evaluari24 – cea mai buna oferta de la 5 auditori energetici locali! Este rapid, comod si gratuit – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului constituie doar o cerere de oferta, fara alte obligatii; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alti prestatori de servicii)

 

Formular cerere de oferta

 

Audit energetic in Focsani

  • Gasiti un pret pentru bugetul Dvs
  • Obtinerea ofertei este complet gratuita
  • Economisiti timp, energie si bani
  • Este simplu si comod
  • Doar experti verificati
  • Oferta este creata rapid

Ce este un certificat energetic

Certificatul energetic reprezinta un document ce necesita a fi obtinut inaintea vanzarii, anterior cumpararii sau atunci cand inchiriem o locuinta. Este un inscris obligatoriu care atunci cand lipseste este posibil sa provoace batai de cap – pana la anularea angajamentului dintre cei implicati care intocmesc un act de vanzare-cumparare sau inchiriere. Un certificat energetic este facil de obtinut, pe de alta parte numai apeland la persoane autorizate care au aceste drepturi – auditori energetici autorizati. Procesul de obtinere este foarte rapid, de cele mai multe ori, doar 24 de ore fiind suficiente.

Persoana care administreaza cladirea este necesar sa posede dar si sa prezinte auditorului energetic planul arhitectural al cladirii, ale apartamentului, direct din fisa de cadastru OCPI sau din acordul de instrainare ale imobilelor. In plus, este necesar sa furnizeze si informatii in legatura cu istoricul proprietatii, astfel incat sa fie furnizate orice detalii in legatura cu modificarile de spatiu, reparatii sau modificari de functiune.

Auditorul energetic va completa la fisierul pentru elaborarea certificatului planul de incadrare in zona al cladirii in care este necesar sa fie amintite si punctele cardinale, planurile de arhitectura ce cuprind informatii despre toate nivelele cladirii, planuri cu sectiuni transversale si longitudinale precum si planuri pentru sistemele de energie si apa. Sunt semnificative si releveul apartamentului, detalii ce sunt legate de constructiile peretilor, de planseul peste subsol, de planseul de sub terasa, mansarda, dar si fisele tehnice ale centralelor termice, caloriferelor si tamplariei termoizolante.

Certificat energetic Focsani – Informatii despre obtinere

Intocmirea unui certificat energetic poate dura de la 1 pana la 3 zile, in situatia in care nu sunt necesare si verificari suplimentare, si nici nu costa foarte mult. Mai mult, certificatul are o valabilitate de maxim 10 ani in situatia in care nu se realizeaza modificari semnificative, potrivit pentru persoanele care opteaza sa isi inchirieze locuinta.

In situatia in care acea cladire pentru care se obtine un certificat energetic este clasificata in clasa superioara A sau chiar B, consumul total este scazut si ideal pentru o familie pentru care fiecare ban conteaza. In cazul celorlalte clase de eficienta energetica, pe cat se inainteaza in ordine alfabetica, cu atat si consumul energetic va fi mai mare. Emitere actului se face defapt, in corelatie cu sistemul de constructii si al instalatiilor de incalzire, de preparare a apei de consum, de climatizare si ventilare, de iluminat artificial, dar si in corelatie cu documentele ce se pun la dispozitia profesionistilor.

Potrivit cerintelor legale, certificatul energetic este necesar sa fie inmanat de catre cel care vinde sau administrator persoanei care doreste sa inchirieze sau cumparatorului anterior intocmirii actului de vanzare-cumparare sau de inchiriere, in original. Este de preferat sa se lucreze cu un auditor energetic care are cunostinte in in aceasta privinta, iar acesta sa intocmeasca nu numai intr-un timp scurt hartiile necesare, ci sa puna accent si pe bifarea integrala a aspectelor obligatorii in cadrul acestuia.

Cat dureaza eliberarea unui certificat energetic Focsani?

Un certificat energetic este obtinut urmand cativa pasi foarte usori: beneficiarul intra in contact cu auditorul energetic, stabilesc impreuna detaliile care sunt importante, cum ar fi momentul vizitei care se va desfasura la constructie, precum si actele necesare de care va fi nevoie, etc. Dupa care, va avea loc intalnirea efectiva la constructie, iar la final, expertii analizeaza inscrisurile ce le-au fost puse la dispozitie si datele luate la cunostinta pe durata intrevederii. Nu in ultimul rand, se elaboreaza acel certificat energetic Focsani, dupa care se plateste serviciul si se primeste documentul.