Certificat energetic Galati

Aveti nevoie sa obtineti un certificat energetic in Galati sau aveti o lucrare de audit energetic de executat, iar un tarif cat mai avantajos este prioritar pentru Dvs?

Prin completarea formularului de mai jos puteti obtine prin intermediul platformei Evaluari24 – cea mai buna oferta de la 5 auditori energetici locali! Este rapid, comod si gratuit – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului constituie doar o cerere de oferta, fara alte obligatii; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alti prestatori de servicii)

 

Formular cerere de oferta

 

Audit energetic in Galati

  • Gasiti un pret pentru bugetul Dvs
  • Obtinerea ofertei este complet gratuita
  • Economisiti timp, energie si bani
  • Este simplu si comod
  • Doar experti verificati
  • Oferta este creata rapid

Certificatul energetic – O introducere

Certificatul energetic este un act care va fi obtinut anterior vanzarii, inaintea cumpararii sau de a inchiria o locuinta. Este un inscris obligatoriu si lipsa acestuia este posibil sa provoace inconveniente serioase – chiar si invalidarea intelegerii dintre vanzator si cumparator care intocmesc un contract de vanzare-cumparare sau inchiriere. Un certificat energetic este accesibil de obtinut, insa numai apeland la experti autorizati care au aceste drepturi – auditori energetici autorizati. Procedura prin care se primeste certificatul nu dureaza mai mult de cateva zile, uneori, cel mult 24 de ore fiind de ajuns.

Cel care detine cladirea este obligata sa aiba in posesie dar si sa ofere auditorului energetic planul arhitectural al cladirii, ale locuintelor, direct din fisa de cadastru OCPI sau din contractul de vanzare- cumparare. In plus, trebuie sa prezinte si informatii in legatura cu istoricul constructiei, astfel incat sa fie prezentate orice informatii in ceea ce priveste modificarile suplimentare asupra functiunii spatiilor si reparatiile realizate.

Auditorul energetic va adauga la dosarul pentru intocmirea actului planul de incadrare in zona al cladirii prin intermediul caruia este necesar sa fie precizate si punctele cardinale, proiectele de arhitectura ce cuprind toate etajele constructiei, planuri cu sectiuni transversale si longitudinale precum si planuri pentru instalatiile de energie si apa. Sunt semnificative si releveul apartamentului, informatii ce in legatura cu construirea zidurilor, de planseul peste subsol, de planseul de sub terasa, mansarda, dar si fisele tehnice ale centralelor termice, caloriferelor si tamplariei termoizolante.

Certificat energetic Galati – Informatii despre obtinere

Pregatirea unui certificat energetic dureaza de la 1 pana la 3 zile, in situatia in care nu se impun si examinari complementare, si are un cost redus. In plus, certificatul este valabil pe o durata de cel mult 10 ani in cazul in care nu au loc modificari majore, potrivit pentru persoanele care aleg sa isi inchirieze apartamentul.

In cazul in care respectiva cladire pentru care se obtine un certificat energetic este cuprinsa in clasa superioara A sau chiar B, consumul total este scazut si perfect pentru cineva pentru care realizarea economiilor este importanta. In cazul celorlalte clase de eficienta energetica, atunci cand se avanseaza in ordine alfabetica, cu atat si consumul energetic este mai mare. Compunerea actului se face in esenta, in functie de sistemul de constructii si al instalatiilor de incalzire, de preparare a apei de consum, de climatizare si ventilare, de iluminat artificial, dar si in functie de documentele ce se pun la dispozitia profesionistilor.

Conform legislatiei existente, certificatul energetic trebuie inmanat de catre vanzator sau administrator aceluia care doreste sa inchirieze sau beneficiarului inainte de intocmirea actului de vanzare-cumparare sau de inchiriere, in original. Este recomandat sa se colaboreze cu un auditor energetic care detine cunostinte in in aceasta privinta, care sa elaboreze nu numai foarte repede actele, ci sa se concentreze si pe verificarea integrala a aspectelor obligatorii in cadrul acestuia.

Cat dureaza eliberarea unui certificat energetic Galati?

Un certificat energetic se obtine prin cativa pasi simpli: beneficiarul ia legatura cu auditorul energetic, stabilesc impreuna detalii importante, spre exemplu ora si data intalnirii care se va realiza la constructie, precum si actele esentiale de care este nevoie, etc. Dupa care, se face intalnirea propriu-zisa la imobil, iar la final, echipa analizeaza inscrisurile ce le-au fost puse la dispozitie si datele luate la cunostinta pe durata intrevederii. La final, se elaboreaza acel certificat energetic Galati, dupa care se face plata si eliberarea acestuia.