Certificat energetic Iasi

Aveti nevoie sa obtineti un certificat energetic in Iasi sau aveti o lucrare de audit energetic de executat, iar un tarif cat mai avantajos este prioritar pentru Dvs?

Prin completarea formularului de mai jos puteti obtine prin intermediul platformei Evaluari24 – cea mai buna oferta de la 5 auditori energetici locali! Este rapid, comod si gratuit – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului constituie doar o cerere de oferta, fara alte obligatii; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alti prestatori de servicii)

 

Formular cerere de oferta

 

Audit energetic in Iasi

  • Gasiti un pret pentru bugetul Dvs
  • Obtinerea ofertei este complet gratuita
  • Economisiti timp, energie si bani
  • Este simplu si comod
  • Doar experti verificati
  • Oferta este creata rapid

Ce este certificatul energetic?

Certificatul energetic constituie acel act ce trebuie obtinut inaintea vanzarii, inaintea cumpararii sau cand dorim a inchiria un imobil. Este un document esential care atunci cand lipseste se poate sa provoace mari neplaceri – pana la dizolvarea intelegerii dintre cele doua parti care realizeaza un act de vanzare-cumparare sau inchiriere. Un certificat energetic este facil de obtinut, insa doar apeland la experti autorizati care au aceste drepturi – auditori energetici autorizati. Modul prin care se obtine nu dureaza mai mult de cateva zile, uneori, cel mult 24 de ore fiind de ajuns.

Proprietarul sau administratorul cladirii este obligata sa posede dar si sa puna la dispozitia auditorului energetic planul arhitectural al cladirii, ale locuintelor, asa cum apare in fisa de cadastru OCPI sau din contractul de vanzare- cumparare. Mai mult, este nevoie sa prezinte si informatii in legatura cu istoricul constructiei, astfel incat sa fie vizibile toate informatiile despre eventualele reparatii sau modificari ale spatiilor.

Auditorul energetic va completa la fisierul pentru pregatirea certificatului planul de incadrare in zona al imobilului prin care trebuie sa fie precizate si punctele cardinale, proiectele de arhitectura care au in componenta subsol, parter, etaj curent, etaj superior, planuri cu sectiuni transversale si longitudinale precum si planuri pentru sistemele de energie si apa. Sunt importante si releveul apartamentului, amanunte ce in legatura cu modul de construire al zidurilor, de planseul peste subsol, de planseul de sub terasa, mansarda, precum si fisele tehnice ale centralelor termice, caloriferelor si tamplariei termoizolante.

Certificat energetic Iasi – Informatii despre obtinere

Elaborarea unui certificat energetic are o durata cel mult 3 zile, in scenariul in care nu sunt necesare si examinari suplimentare, si nici nu costa foarte mult. In plus, actul este valabil pe o durata de maxim 10 ani in cazul in care nu au loc modificari semnificative, ideal pentru persoanele care isi inchiriaza apartamentul.

In situatia in care cladirea in cauza pentru care se elibereaza un certificat energetic este cuprinsa in clasa superioara A sau chiar B, consumul total este scazut si potrivit pentru acele persoane pentru care realizarea economiilor este importanta. In ceea ce priveste celelalte clase de eficienta energetica, atunci cand se avanseaza in alfabet, cu atat si consumul devine mai mare. Elaborarea actului se face in esenta, in functie de sistemul de constructii si al instalatiilor de incalzire, de preparare a apei de consum, de climatizare si ventilare, de iluminat artificial, dar si in corelatie cu documentele ce sunt puse la dispozitia profesionistilor.

Potrivit legilor in vigoare, certificatul energetic trebuie inmanat de catre vanzator sau administrator persoanei care doreste sa inchirieze sau beneficiarului anterior intocmirii contractului de vanzare-cumparare sau de inchiriere, in original. Este ideal sa se coopereze cu un auditor energetic care detine experienta in domeniu, care sa intocmeasca nu numai foarte rapid documentele, ci sa se concentreze si pe analizarea completa a aspectelor obligatorii in cadrul acestuia.

Cat dureaza eliberarea unui certificat energetic Iasi?

Un certificat energetic se obtine urmand cativa pasi foarte usori: beneficiarul contacteaza auditorul energetic, decid impreuna detaliile care sunt importante, precum ora si data vizitei care se va realiza la constructie, precum si inscrisurile necesare de care va fi nevoie, etc. In final, se realizeaza intalnirea efectiva la cladire, iar la final, echipa analizeaza documentele ce le-au fost puse la dispozitie si datele luate la cunostinta in timpul intalnirii. In cele din urma, se redacteaza acel certificat energetic Iasi, dupa care se efectueaza plata si eliberarea acestuia.