Certificat energetic Oradea

Aveti nevoie sa obtineti un certificat energetic in Oradea sau aveti o lucrare de audit energetic de executat, iar un tarif cat mai avantajos este prioritar pentru Dvs?

Prin completarea formularului de mai jos puteti obtine prin intermediul platformei Evaluari24 – cea mai buna oferta de la 5 auditori energetici locali! Este rapid, comod si gratuit – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului constituie doar o cerere de oferta, fara alte obligatii; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alti prestatori de servicii)

 

Formular cerere de oferta

 

Audit energetic in Oradea

  • Gasiti un pret pentru bugetul Dvs
  • Obtinerea ofertei este complet gratuita
  • Economisiti timp, energie si bani
  • Este simplu si comod
  • Doar experti verificati
  • Oferta este creata rapid

Ce este un certificat energetic

Certificatul energetic constituie un act care trebuie obtinut inainte de a vinde, anterior cumpararii sau cand dorim a inchiria un imobil. Este un act obligatoriu si lipsa acestuia se poate sa provoace mari neplaceri – uneori pana la anularea angajamentului dintre cele doua parti care semneaza un act de vanzare-cumparare sau inchiriere. Un certificat energetic este facil de obtinut, dar numai apeland la specialisti autorizati pentru astfel de operatiuni – auditori energetici autorizati. Procedura de obtinere nu dureaza mai mult de cateva zile, de cele mai multe ori, chiar si 24 de ore fiind suficiente.

Proprietarul sau administratorul cladirii trebuie sa aiba in posesie dar si sa ofere auditorului energetic planul arhitectural al cladirii, ale apartamentului, in conformitate cu fisa de cadastru OCPI sau din documentele de vanzare- cumparare. In plus, este nevoie sa furnizeze si informatii in legatura cu istoricul cladirii, astfel incat sa fie furnizate orice informatii in ceea ce priveste modificarile de spatiu, reparatii sau modificari de functiune.

Auditorul energetic va completa la raportul pentru elaborarea certificatului planul de incadrare in zona al cladirii in care este obligatoriu sa fie amintite si punctele cardinale, planurile de arhitectura ce au in componenta toate etajele constructiei, planuri cu sectiuni transversale si longitudinale precum si planuri pentru sistemele de incalzire si alimentare cu apa a locuintei. Sunt importante si releveul apartamentului, informatii ce in ceea ce priveste constructiile zidurilor, de planseul peste subsol, de planseul de sub terasa, mansarda, la fel ca si fisele tehnice ale centralelor termice, caloriferelor si tamplariei termoizolante.

Certificat energetic Oradea – Informatii despre obtinere

Pregatirea unui certificat energetic dureaza de la 1 pana la 3 zile, in scenariul in care nu se solicita si examinari suplimentare, si are un cost redus. Mai mult, actul are o valabilitate de pana la 10 ani in cazul in care nu se fac ajustari majore, ideal pentru persoanele care isi inchiriaza imobilul.

Daca acea cladire pentru care se elibereaza un certificat energetic este cuprinsa in clasa superioara A sau chiar B, consumul energetic este scazut si ideal pentru o familie pentru care realizarea economiilor este importanta. Pentru celelealte clase de eficienta energetica, pe cat se inainteaza in ordine alfabetica, cu atat si cantitatea de energie necesara va fi mai mare. Elaborarea actului se face in fond, in directa legatura cu sistemul de constructii si al instalatiilor de incalzire, de preparare a apei de consum, de climatizare si ventilare, de iluminat artificial, dar si pe baza documentelor ce se pun la dispozitia specialistilor.

Potrivit legislatiei existente, certificatul energetic trebuie inmanat de catre vanzator sau administrator persoanei care va inchiria sau beneficiarului inaintea intocmirii actului de vanzare-cumparare sau de inchiriere, in original. Este recomandat sa se coopereze cu un auditor energetic care are experienta in in aceasta privinta, iar acesta sa intocmeasca nu numai foarte repede documentele, ci sa puna accent si pe bifarea integrala a aspectelor esentiale in cadrul acestuia.

Cat dureaza eliberarea unui certificat energetic Oradea?

Un certificat energetic se obtine in cativa pasi simpli: beneficiarul ia legatura cu auditorul energetic, stabilesc impreuna detalii importante, precum momentul intalnirii care se va desfasura la constructie, precum si inscrisurile indispensabile care trebuie prezentate, etc. In final, se realizeaza intalnirea propriu-zisa la constructie, iar in cele din urma, expertii analizeaza inscrisurile care le-au fost prezentate si datele observate pe durata intrevederii. In cele din urma, se redacteaza acel certificat energetic Oradea, dupa care se efectueaza plata si eliberarea acestuia.