Certificat energetic Piatra Neamt

Aveti nevoie sa obtineti un certificat energetic in Piatra Neamt sau aveti o lucrare de audit energetic de executat, iar un tarif cat mai avantajos este prioritar pentru Dvs?

Prin completarea formularului de mai jos puteti obtine prin intermediul platformei Evaluari24 – cea mai buna oferta de la 5 auditori energetici locali! Este rapid, comod si gratuit – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului constituie doar o cerere de oferta, fara alte obligatii; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alti prestatori de servicii)

 

Formular cerere de oferta

 

Audit energetic in Piatra Neamt

  • Gasiti un pret pentru bugetul Dvs
  • Obtinerea ofertei este complet gratuita
  • Economisiti timp, energie si bani
  • Este simplu si comod
  • Doar experti verificati
  • Oferta este creata rapid

Ce este un certificat energetic

Certificatul energetic este un document ce va fi dobandit inaintea vanzarii, inaintea cumpararii sau atunci cand inchiriem o locuinta. Este un inscris esential a carui absenta se poate sa provoace mari neplaceri – pana la anularea intelegerii dintre cei implicati care semneaza un act de vanzare-cumparare sau inchiriere. Un certificat energetic este accesibil de primit, insa doar recurgand la persoane autorizate pentru astfel de operatiuni – auditori energetici autorizati. Modul prin care se primeste certificatul nu dureaza mai mult de cateva zile, de cele mai multe ori, cel mult 24 de ore fiind suficiente.

Cel care detine cladirea trebuie sa aiba in posesie dar si sa puna la dispozitia auditorului energetic toate planurile cladirii, ale apartamentului, in conformitate cu fisa de cadastru OCPI sau din acordul de instrainare ale imobilelor. Mai mult, este necesar sa prezinte si informatii in ceea ce priveste istoricul proprietatii, astfel incat sa fie prezentate orice detalii in legatura cu modificarile suplimentare asupra functiunii spatiilor si reparatiile realizate.

Auditorul energetic va adauga la fisierul pentru elaborarea actului planul de incadrare in zona al constructiei prin intermediul caruia este necesar sa fie mentionate si punctele cardinale, planurile arhitecturale care includ informatii despre toate nivelele cladirii, planuri cu sectiuni transversale si longitudinale precum si planuri pentru sistemele de apa calda de consum si de incalzire. Sunt semnificative si releveul apartamentului, detalii ce in legatura cu constructiile zidurilor, de planseul peste subsol, de planseul de sub terasa, mansarda, precum si fisele tehnice ale centralelor termice, caloriferelor si tamplariei termoizolante.

Certificat energetic Piatra Neamt – Informatii despre obtinere

Elaborarea unui certificat energetic dureaza intre 1 si 3 zile, in situatia in care nu sunt necesare si examinari aditionale, si nici nu costa foarte mult. In plus, actul este valabil cel mult 10 ani in situatia in care nu au loc ajustari importante, potrivit pentru persoanele care opteaza sa isi inchirieze locuinta.

In situatia in care respectiva cladire pentru care se intocmeste un certificat energetic este cuprinsa in clasa superioara A sau chiar B, consumul energetic este redus si ideal pentru cineva pentru care fiecare ban conteaza. In ceea ce priveste celelalte clase de eficienta energetica, atunci cand se inainteaza in alfabet, cu atat si cantitatea de energie necesara va fi mai mare. Emitere certificatului se face in esenta, in corelatie cu sistemul de constructii si al instalatiilor de incalzire, de preparare a apei de consum, de climatizare si ventilare, de iluminat artificial, dar si in functie de documentele care sunt puse la dispozitia expertilor.

Corespunzator cerintelor legale, certificatul energetic trebuie inmanat de catre cel care vinde sau detinatorul imobilului persoanei care inchiriaza sau cumparatorului inainte de intocmirea documentului de vanzare-cumparare sau de inchiriere, in original. Este de preferat sa se coopereze cu un auditor energetic cu cunostinte in acest sector, care sa intocmeasca nu numai foarte repede actele, ci sa puna accent si pe verificarea completa a aspectelor obligatorii in cadrul acestuia.

Cat dureaza eliberarea unui certificat energetic Piatra Neamt?

Un certificat energetic se dobindeste prin cativa pasi simpli: clientul contacteaza auditorul energetic, decid impreuna cele mai importante detalii, cum ar fi momentul vizitei care se va realiza la imobilul in cauza, precum si actele esentiale de care va fi nevoie, etc. In final, se realizeaza intalnirea efectiva la cladire, iar la final, specialistii studiaza inscrisurile care le-au fost prezentate si elementele observate in timpul intrevederii. Nu in ultimul rand, se redacteaza acel certificat energetic Piatra Neamt, dupa care se face plata si eliberarea acestuia.