Certificat energetic Ramnicu Valcea

Aveti nevoie sa obtineti un certificat energetic in Ramnicu Valcea sau aveti o lucrare de audit energetic de executat, iar un tarif cat mai avantajos este prioritar pentru Dvs?

Prin completarea formularului de mai jos puteti obtine prin intermediul platformei Evaluari24 – cea mai buna oferta de la 5 auditori energetici locali! Este rapid, comod si gratuit – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului constituie doar o cerere de oferta, fara alte obligatii; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alti prestatori de servicii)

 

Formular cerere de oferta

 

Audit energetic in Ramnicu Valcea

  • Gasiti un pret pentru bugetul Dvs
  • Obtinerea ofertei este complet gratuita
  • Economisiti timp, energie si bani
  • Este simplu si comod
  • Doar experti verificati
  • Oferta este creata rapid

Ce este un certificat energetic

Certificatul energetic este un act ce trebuie dobandit inainte de a vinde, inaintea cumpararii sau atunci cand inchiriem o locuinta. Este un act indispensabil si lipsa acestuia se poate sa provoace batai de cap – uneori pana la dizolvarea contractului dintre cele doua parti care intocmesc un contract de vanzare-cumparare sau inchiriere. Un certificat energetic este usor de obtinut, pe de alta parte doar recurgand la persoane autorizate care au aceste drepturi – auditori energetici autorizati. Modul prin care se primeste certificatul dureaza destul de putin, uneori, doar 24 de ore fiind destul.

Cel care detine cladirea este obligata sa detina dar si sa ofere auditorului energetic proiectul cladirii, ale apartamentelor, asa cum apare in fisa de cadastru OCPI sau din contractul de vanzare- cumparare. Mai mult, este necesar sa furnizeze si informatii legate de istoricul proprietatii, asa incat sa fie prezentate toate informatiile in legatura cu modificarile suplimentare asupra functiunii spatiilor si reparatiile realizate.

Auditorul energetic va atasa la dosarul pentru pregatirea actului planul de incadrare in zona al cladirii prin intermediul caruia este necesar sa fie amintite si punctele cardinale, proiectele arhitecturale care cuprind subsol, parter, etaj curent, etaj superior, planuri cu sectiuni transversale si longitudinale precum si planuri pentru sistemele de apa calda de consum si de incalzire. Sunt semnificative si releveul apartamentului, detalii ce in ceea ce priveste construirea peretilor, de planseul peste subsol, de planseul de sub terasa, mansarda, precum si fisele tehnice ale centralelor termice, caloriferelor si tamplariei termoizolante.

Certificat energetic Ramnicu Valcea – Informatii despre obtinere

Elaborarea unui certificat energetic are o durata cel mult 3 zile, in scenariul in care nu sunt necesare si verificari complementare, si are un cost redus. In plus, actul este valabil pana la 10 ani in scenariul in care nu se fac ajustari majore, perfect pentru persoanele care opteaza sa isi inchirieze locuinta.

Daca cladirea in cauza pentru care se elibereaza un certificat energetic este clasificata in clasa superioara A sau chiar B, consumul energetic este redus si perfect pentru o familie pentru care realizarea economiilor este importanta. Pentru celelealte clase de eficienta energetica, atunci cand se inainteaza in ordine alfabetica, cu atat si cantitatea de energie necesara devine mai mare. Elaborarea documentului se face defapt, in corelatie cu sistemul de constructii si al instalatiilor de incalzire, de preparare a apei de consum, de climatizare si ventilare, de iluminat artificial, dar si pe baza documentelor ce ajung la dispozitia specialistilor.

Conform legilor in vigoare, certificatul energetic trebuie inmanat de catre cel care vinde sau proprietar persoanei care inchiriaza sau cumparatorului anterior intocmirii contractului de vanzare-cumparare sau de inchiriere, in original. Este ideal sa se colaboreze cu un auditor energetic care are cunostinte in in aceasta privinta, iar acesta sa elaboreze nu numai foarte rapid actele, ci sa puna accent si pe bifarea completa a aspectelor obligatorii in cadrul acestuia.

Cat dureaza eliberarea unui certificat energetic Ramnicu Valcea?

Un certificat energetic se dobindeste in cativa pasi rapizi: clientul intra in contact cu auditorul energetic, hotarasc impreuna detaliile care sunt importante, cum ar fi planificarea intalnirii care se va realiza la locul constructiei, precum si inscrisurile indispensabile de care va fi nevoie, etc. Apoi, se face vizita propriu-zisa la constructie, iar la final, expertii analizeaza inscrisurile care le-au fost oferite si informatiile luate la cunostinta in timpul intrevederii. In cele din urma, se redacteaza acel certificat energetic Ramnicu Valcea, dupa care se efectueaza plata si eliberarea acestuia.