Certificat energetic Sfantu Gheorghe

Aveti nevoie sa obtineti un certificat energetic in Sfantu Gheorghe sau aveti o lucrare de audit energetic de executat, iar un tarif cat mai avantajos este prioritar pentru Dvs?

Prin completarea formularului de mai jos puteti obtine prin intermediul platformei Evaluari24 – cea mai buna oferta de la 5 auditori energetici locali! Este rapid, comod si gratuit – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului constituie doar o cerere de oferta, fara alte obligatii; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alti prestatori de servicii)

 

Formular cerere de oferta

 

Audit energetic in Sfantu Gheorghe

  • Gasiti un pret pentru bugetul Dvs
  • Obtinerea ofertei este complet gratuita
  • Economisiti timp, energie si bani
  • Este simplu si comod
  • Doar experti verificati
  • Oferta este creata rapid

Ce este certificatul energetic?

Certificatul energetic este un document ce trebuie obtinut inaintea vanzarii, inainte de a cumpara sau de a inchiria o locuinta. Este un act obligatoriu a carui absenta se poate sa provoace mari neplaceri – chiar si invalidarea intelegerii intre vanzator si cumparator care intocmesc un contract de vanzare-cumparare sau inchiriere. Un certificat energetic este usor de dobandit, insa doar apeland la persoane autorizate in acest sens – auditori energetici autorizati. Procesul de obtinere nu dureaza mai mult de cateva zile, in general, doar 24 de ore fiind destul.

Persoana care administreaza cladirea este obligata sa aiba in posesie dar si sa prezinte auditorului energetic proiectul cladirii, ale locuintelor, asa cum apare in fisa de cadastru OCPI sau din documentele de instrainare ale imobilelor. De asemenea, este necesar sa ofere si informatii in legatura cu istoricul constructiei, asa incat sa fie vizibile toate informatiile despre modificarile de spatiu, reparatii sau modificari de functiune.

Auditorul energetic va adauga la dosarul pentru pregatirea actului planul de incadrare in zona al cladirii in care este necesar sa fie precizate si punctele cardinale, planurile arhitecturale care includ subsol, parter, etaj curent, etaj superior, planuri cu sectiuni transversale si longitudinale precum si planuri pentru instalatiile de incalzire si alimentare cu apa a locuintei. Sunt relevante si releveul apartamentului, informatii ce sunt legate de constructiile peretilor, de planseul peste subsol, de planseul de sub terasa, mansarda, la fel ca si fisele tehnice ale centralelor termice, caloriferelor si tamplariei termoizolante.

Certificat energetic Sfantu Gheorghe – Informatii despre obtinere

Elaborarea unui certificat energetic are o durata intre 1 si 3 zile, in cazul in care nu se impun si examinari aditionale, si are un cost redus. In plus, documentul este valabil pe o durata de maxim 10 ani in cazul in care nu se realizeaza ajustari semnificative, potrivit pentru aceia care aleg sa isi inchirieze apartamentul.

In situatia in care acea cladire pentru care se intocmeste un certificat energetic este incadrata in clasa superioara A sau chiar B, consumul total este redus si potrivit pentru cineva pentru care fiecare ban conteaza. Pentru celelealte clase de eficienta energetica, cand se inainteaza in ordine alfabetica, cu atat si consumul energetic va fi mai mare. Emitere actului se face in fond, in directa legatura cu sistemul de constructii si al instalatiilor de incalzire, de preparare a apei de consum, de climatizare si ventilare, de iluminat artificial, dar si in functie de documentele care sunt puse la dispozitia profesionistilor.

Potrivit legilor in vigoare, certificatul energetic se inmaneaza de catre vanzator sau proprietar celui care doreste sa inchirieze sau celui care cumpara inainte de intocmirea contractului de vanzare-cumparare sau de inchiriere, in original. Este de preferat sa se lucreze cu un auditor energetic care detine cunostinte in acest sector, care sa redacteze nu numai intr-un timp scurt documentele, ci sa se concentreze si pe analizarea completa a aspectelor necesare in cadrul acestuia.

Cat dureaza eliberarea unui certificat energetic Sfantu Gheorghe?

Un certificat energetic se dobindeste in cativa pasi rapizi: beneficiarul ia legatura cu auditorul energetic, stabilesc impreuna cele mai importante detalii, precum planificarea vizitei care va avea loc la locul constructiei, dar si actele esentiale de care va fi nevoie, etc. Dupa care, se face intalnirea efectiva la imobil, iar la final, expertii verifica actele care le-au fost oferite si elementele observate in timpul intalnirii. In cele din urma, se redacteaza acel certificat energetic Sfantu Gheorghe, dupa care se efectueaza plata si eliberarea acestuia.