Certificat energetic Slatina

Aveti nevoie sa obtineti un certificat energetic in Slatina sau aveti o lucrare de audit energetic de executat, iar un tarif cat mai avantajos este prioritar pentru Dvs?

Prin completarea formularului de mai jos puteti obtine prin intermediul platformei Evaluari24 – cea mai buna oferta de la 5 auditori energetici locali! Este rapid, comod si gratuit – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului constituie doar o cerere de oferta, fara alte obligatii; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alti prestatori de servicii)

 

Formular cerere de oferta

 

Audit energetic in Slatina

  • Gasiti un pret pentru bugetul Dvs
  • Obtinerea ofertei este complet gratuita
  • Economisiti timp, energie si bani
  • Este simplu si comod
  • Doar experti verificati
  • Oferta este creata rapid

Ce este certificatul energetic?

Certificatul energetic constituie un inscris ce necesita a fi dobandit inaintea vanzarii, anterior cumpararii sau atunci cand inchiriem o locuinta. Este un act obligatoriu a carui absenta este posibil sa provoace mari neplaceri – uneori pana la dizolvarea intelegerii dintre vanzator si cumparator care intocmesc un contract de vanzare-cumparare sau inchiriere. Un certificat energetic este usor de primit, insa doar apeland la persoane autorizate in acest sens – auditori energetici autorizati. Procedura de obtinere dureaza destul de putin, in general, doar 24 de ore fiind de ajuns.

Proprietarul sau administratorul cladirii este necesar sa detina dar si sa puna la dispozitia auditorului energetic planul arhitectural al cladirii, ale locuintelor, asa cum apare in fisa de cadastru OCPI sau din contractul de instrainare ale imobilelor. In plus, trebuie sa ofere si informatii legate de istoricul proprietatii, asa incat sa fie furnizate toate informatiile in ceea ce priveste eventualele reparatii sau modificari ale spatiilor.

Auditorul energetic va adauga la dosarul pentru elaborarea certificatului planul de incadrare in zona al imobilului in care este necesar sa fie mentionate si punctele cardinale, proiectele de arhitectura care cuprind subsol, parter, etaj curent, etaj superior, planuri cu sectiuni transversale si longitudinale precum si planuri pentru sistemele de energie si apa. Sunt relevante si releveul apartamentului, amanunte ce sunt legate de modul de construire al zidurilor, de planseul peste subsol, de planseul de sub terasa, mansarda, precum si fisele tehnice ale centralelor termice, caloriferelor si tamplariei termoizolante.

Certificat energetic Slatina – Informatii despre obtinere

Elaborarea unui certificat energetic poate dura intre 1 si 3 zile, in situatia in care nu sunt necesare si examinari aditionale, si nici nu costa foarte mult. In plus, certificatul este valabil pe o durata de pana la 10 ani in cazul in care nu au loc modificari majore, potrivit pentru cei care opteaza sa isi inchirieze apartamentul.

In cazul in care cladirea in cauza pentru care se elibereaza un certificat energetic este clasificata in clasa superioara A sau chiar B, consumul energetic este scazut si perfect pentru o familie pentru care realizarea economiilor este importanta. Pentru celelealte clase de eficienta energetica, cand se avanseaza in ordine alfabetica, cu atat si cantitatea de energie necesara devine mai mare. Compunerea actului se face in esenta, in directa legatura cu sistemul de constructii si al instalatiilor de incalzire, de preparare a apei de consum, de climatizare si ventilare, de iluminat artificial, dar si in corelatie cu documentele ce se pun la dispozitia specialistilor.

Conform legilor in vigoare, certificatul energetic este necesar sa fie inmanat de catre comerciant sau administrator aceluia care inchiriaza sau celui care cumpara inainte de intocmirea documentului de vanzare-cumparare sau de inchiriere, in original. Este de preferat sa se coopereze cu un auditor energetic care detine cunostinte in in aceasta privinta, care sa intocmeasca nu numai intr-un timp scurt documentele, ci sa puna accent si pe verificarea completa a aspectelor esentiale in cadrul acestuia.

Cat dureaza eliberarea unui certificat energetic Slatina?

Un certificat energetic se obtine in cativa pasi simpli: vanzatorul ia legatura cu auditorul energetic, decid impreuna detalii importante, cum ar fi momentul vizitei care se va desfasura la locul constructiei, precum si actele esentiale de care va fi nevoie, etc. Dupa care, se face intalnirea efectiva la cladire, iar nu in ultimul rand, echipa studiaza documentele ce le-au fost prezentate si elementele observate in timpul intrevederii. In cele din urma, se redacteaza acel certificat energetic Slatina, dupa care se efectueaza plata si eliberarea acestuia.