Certificat energetic Targoviste

Aveti nevoie sa obtineti un certificat energetic in Targoviste sau aveti o lucrare de audit energetic de executat, iar un tarif cat mai avantajos este prioritar pentru Dvs?

Prin completarea formularului de mai jos puteti obtine prin intermediul platformei Evaluari24 – cea mai buna oferta de la 5 auditori energetici locali! Este rapid, comod si gratuit – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului constituie doar o cerere de oferta, fara alte obligatii; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alti prestatori de servicii)

 

Formular cerere de oferta

 

Audit energetic in Targoviste

  • Gasiti un pret pentru bugetul Dvs
  • Obtinerea ofertei este complet gratuita
  • Economisiti timp, energie si bani
  • Este simplu si comod
  • Doar experti verificati
  • Oferta este creata rapid

Certificatul energetic – O introducere

Acest document a fost introdus in normele legislative romanesti incepand cu anul 2005, ca urmare a prevederilor prevazute de Legea 372/2005. In legea mentionata, in Art 3, p. 3, el se defineste ca fiind „document tehnic care are caracter informativ si care atesta performanta energetica a unei cladiri”.

Intr-o perioada mai recenta, legislativul a considerat necesar sa aduca modificari si completari la Legea 372/2005 si astfel a fost promulgata Legea 159/2013 ale carei prevederi includ, intre altele:

  • obligativitatea prezentarii unui certificat energetic Targoviste la vanzarea si la inchirierea locuintei de catre investitor, proprietar sau administrator – Art. 131;
  • dar si nulitatea relativa, in cazul in care contractele de vanzare-cumparare se incheie fara prezentarea acestui act – in conformitate cu prevederile Codului Civil.

Este important de apreciat ca, in cazul in care se doreste inchirierea sau vanzarea unui apartament a carei constructie este datata inainte de anul 2007, intocmirea unui certificat energetic este posibila, insa nu implica auditarea energetica pentru intreaga cladire. Pe de alta parte, in cazul apartamentelor construite ulterior anului 2007, documentul se va primi in acelasi timp cu efectuarea receptiei lucrarilor.

Obtinea unui certificat energetic

Auditorii energetici sunt singurele persoane avizate sa elibereze acest tip de documente pentru cladiri, iar pentru intocmirea acestora este necesar sa se obtina informatii despre apartament/bloc si sa se inspecteze starea instalatiilor tehnice. Toate informatiile al caror caracter este general sunt oferite de catre proprietarul apartamentului si de catre administratorul blocului respectiv. Un certificat energetic contine doua anexe, iar intr-una dintre acestea vor fi trecute toate informatiile obtinute de la proprietar si administrator si, ulterior efectuarii calculelor si stabilirii clasei de performanta energetica, va fi predata solicitantului.

Un certificat energetic ajuta la imbunatatirea eficientei energetice din casa Dvs

Zilele acestea, acest document este legal si vital daca intentionati sa vindeti o casa. De asemenea, este necesar si in cazul in care o persoana doreste sa inchirieze un spatiu pentru locuit.

Document legal

Probabil sunt destui oameni care nu stiu prea multe despre scopul real si precis al acestui document. Primul lucru pe care trebuie sa il stiti despre aceasta hartie este ca constituie un document legal care este obligatoriu pentru anumite cladiri din iulie 2013. In linii mari, un certificat energetic arata cat de multa energie consuma proprietatea si ofera mai multe detalii despre cum este consumata. De asemenea, ofera diferite sugestii pentru imbunatatirea eficientei energetice a cladirii respective. Nota acordata de un auditor energetic intr-un astfel de act este cuprinsa intra A si G, unde A arata un consum scazut de energie, iar G un consum foarte mare.

Beneficii oferite

Un certificat energetic Targoviste ofera diverse beneficii pentru persoana care urmeaza sa inchirieze sau sa achizitioneze cladirea. De exemplu, prin analiza sa o persoana isi poate face o idee asupra viitoarelor facturi de energie. De asemenea, se pot face reduceri la aceste facturi daca se instaleaza panouri solare, sau daca boilerul casei functioneaza cu ajutorul soarelui.